Evet. Özel bir son kat koruyucu malzemesi sayesinde, suya dayanıklıdır.
Günlük temizlik için su ve hafif bir deterjan kullanmak yeterlidir.
2 mikrobeton katmanı ve bir koruyucu katmandan oluşur. Tüm sistem yaklaşık 2-3 mm kalınlığındadır.
Standart olarak 2 kat uygulanmasını öneriyoruz.
Evet %100 güvenlidir. Mutfak tezgahlarını ve hatta mimari betondan yapılmış tabaklar için kullanılabilir.
Hayır, kaygan değildir.
Mikro beton son kat koruyucu malzememiz mat, saten ve parlak olarak mevcuttur. Yarı mat yarı parlak görünümdeki saten en çok tercih edilendir.
Geleneksel mikro beton, istenen renk kullanılmadan önce pigmentle iyice karıştırılması gereken iki bileşenli kuru kütle ve sıvı polimer formunda sağlanır. Tek bileşenli mikro beton açıldıktan hemen sonra kullanıma hazırdır. Düzgün pigmentlidir ve doğru kıvama sahiptir. Bu nedenle, geleneksel mikro çimentonun tüm özelliklerini korurken, iki bileşenli bir üründen çok daha uygundur.
Kit, 2 kat ürün ve 1 kat koruyucu malzeme içerir.
Evet. Sadece uygulamadan en az 7 gün önce yerden ısıtmanın başlatılması, kontrol edilmesi ve tamamlanması gerektiği unutulmamalıdır.
Mikro beton zemin son derece dayanıklıdır, sağlam ve yük taşıyan bir alt tabaka üzerinde yapılmışsa değiştirilmesi gerekmez. Özel durumlarda, trafiğin çok yoğun olduğu odalarda gerekirse yeni bir koruyucu tabaka sürerek zemini güçlendirebilirsiniz.
Hayır. Mikro beton döşeme ve cilalı beton zeminler farklı teknolojilerde yapılır ve farklı özelliklere sahiptir. Cilalı beton, öğütme, kimyasal emprenye ve cilalamaya tabi tutulan endüstriyel betondan (agrega, çimento, su) yapılmış bir zemindir. Böyle bir zemin birkaç cm kalınlığındadır ve betonun büzülmesinden dolayı çatlama riskini azaltmak için genleşme derzleri gerektirir. Mikro beton, çimento ve reçinelerin bir karışımıdır. Sadece birkaç milimetre kalınlığındadır ve çok dayanıklıdır. Genleşme ve çatlama yapmaz.
Evet. Mikro beton mobilya kaplaması olarak kullanılabilir – masa üstleri, mutfak dolap ve tezgahları, masalar ve hatta kapılar.
Evet. Hem zeminlerin hem de duş duvarlarının, banyo ve duşakabinlerin içinde kullanılabilir.
Ürünümüz ve son kat koruyucu kaplaması suya dayanıklıdır, bu yüzden başka bir malzemeye ihtiyaç yoktur.
Evet, sıcaklık değişimlerine karşı dayanıklıdır ve temizlenmesi kolaydır, bu nedenle şömine ve etrafındaki duvarlar için bir kaplama olarak uygundur.
Evet. nem ve sıcaklık değişimlerine karşı dayanıklıdır.
Derin derzli malzemelerde bu derz araları öncelikle kapatılır. Böyle bir işlem sayesinde, mikrobeton uygulamasından sonra derzlerin görünmeyeceğinden emin olabiliriz.
Evet. yüksek aşınma direncine sahiptir ve derz olmaması nedeniyle temizlenmesi kolaydır.
Evet, suya ve UV ışınlarına dayanıklıdır.
Uygulama hizmeti veren bize bağlı çalışan ekiplerimiz mevcuttur...
Fiyat projeden projeye değişir. Bu yüzden çizimler fiyatlandırılır.
Uygulaması için önerilen sıcaklık 15-25 derece C'dir. Bu sıcaklığın üzerinde çok hızlı bir şekilde kurur, bu da duvar veya zeminin doğru şekilde uygulanmasını engelleyebilir.
Cementare ile yapılmış bir zemini düzgün bir şekilde tamamlamak için, alt tabakanın nem içeriği %4'ü geçmemelidir.Şap kurumalıdır. Genellikle şap kalınlığının her milimetresi için bir gün beklemeniz gerekir, örneğin şap 10 mm kalınlığında ise 10 gün kuruması gerekir..(Piyasada 1 günde kuruyan hızlı şaplarda mevcuttur.) Ancak bu süreden sonra mikro çimento uygulamasına geçilebilir.
Evet 😊. Ürünlerimizin amatörler için bile kullanımının kolay olmasını istiyoruz. Malzeme profosyonel alet ve usta işi hünere gerek duymaz. Uygulaması kolay ve kullanılabilir hale gelmesi hızlıdır.
Modern iç mekanlarda çoğu tasarımcı, güzel, endüstriyel bir beton zemin hayal eder. Sert güzelliğinden memnun olan müşteriler ise evlerinde veya ofislerinde bu görünüme sahip olmak isterler. Ancak, malzeme seçimi söz konusu olduğunda, genellikle cilalı beton, dekoratif beton, mikro çimento gibi özel terimler denizinde kendilerini kaybolmuş hissederler - ne seçmeli? Cilalı beton zemine ne zaman, mikro çimento zemine ne zaman karar verilir? Her iki çözümün de avantajları ve dezavantajları nelerdir? Aşağıda bu soruları cevaplamaya çalışacağız...
Geleneksel beton, özel malalarla ezilerek bitirilen iç döşemelerde kullanılan betondur. Böyle bir zemin genellikle üretim tesislerinde veya depolarda kullanılır. Bu zemin her 4-5 m'de bir genleşme derzi gerektirir ve bu da ne yazık ki betonun büzülmesine eşlik eden hiçbir çatlak olmayacağını garanti etmez.Görüntüde ise süreklilik sağlanamaz..
Cilalı beton, dekoratif bir zemin olarak kullanılıyorsa – sızdırmazlığa tabi tutulan beton bir zemindir. Bu yöntem, alışveriş merkezlerinde, müzelerde, restoranlarda, havaalanlarında mevcut beton zeminleri (kaliteli betondan yapılmışlarsa) yenilemek veya hem endüstriyel hem de dekoratif yeni zeminler yapmak için kullanılır. Cilalamanın avantajı, gri, mat ve kolay kirlenen bir yüzey yerine, karakteristik parlak beneklere sahip pürüzsüz ve parlak bir zemine sahip olmanızdır.
Mikro çimento / mikro beton , çimento ve özel reçinelerin bir karışımıdır. Karıştırıldıktan sonra, ince tabakalar halinde (her biri yaklaşık 1-2 mm) uygulanır ve daha sonra mat, saten veya parlak son kat koruyucu maddesi ile sonlandırılır. Mikro çimento, yeni zeminlerde veya mevcut yüzeylerde – fayans, terrazzo, OSB levhalar, çimento levhalar vb. üzerinde uygulanabilir. İnce tabakaya rağmen sistem son derece dayanıklı, aşınmaya karşı dirençli ve bakımı kolaydır. Derz, genleşme ve zemini çatlama korkusu olmadan homojen bir etki elde edilmesini sağlar.
Her iki seçimin neleri kapsadığını daha iyi göstermek için bir örnek sunacağız. Aşağıda cilalı beton zemin ve mikro çimento zemin yapım sürecini anlatıyoruz...
Cilalı Beton ile; ev sahibi, zemin katın tüm yüzeyinde cilalı betondan yapılmış bir zemine karar verir ise... İlk olarak, alt tabakaya dökülecek uygun sınıf beton sipariş etmesi gerekecek. Betonun büzülmesini engellemek için özel malzemeler ilave etmek zorunda kalacak. Daha sonra ekip betonu eşit bir şekilde yayacak ve yaklaşık 2-4 saat sonra özel malalar kullanılarak betonu şekillendirecekler... Köşelerde ve duvarlara yakın yerlerde daha küçük el aletleri kullanılacaklar... Bu işlem 4-6 kez tekrarlanacaktır. 24-48 saat sonra ekip dilatasyon yapacak ve boşlukları genleşme derzi ile dolduracaktır. Ardından zeminin tamamen bağlanması için yaklaşık 2 hafta beklemeniz gerekecek.Bu süreden sonra profesyoneller yüzeyi profesyonel aletler ile parlatacak, emprenyeyi yayacak ve zemini yüksek bir parlaklığa kadar parlatacaktır. Sonunda, yüzey tamamlanacaktır...
Mikro beton ile; Mevcut alt tabaka temizlenir..Uygun alt zemin malzemesini sürülür..daha sonra mikro tasarımın ilk ince tabakasını (yaklaşık 1 mm) metal mala kullanarak uygulanır....3 saat sonra 2. Tabaka uygulanır..sonrasında zımparalama işlemi başlar ve son olarak rulolar kullanarak son kat koruyucu malzemesi sürülür..Yaklaşık 3 saat sonra uygulama sonlanır.. Son kat koruyucu malzeme 24 saat sonra %80'ine ve 7 gün sonra tam dayanıklılığa ulaşır...
Mobirise free software - Try here